måndag 25 april 2011

Tupperwaregrejer

Eftersom jag, som sagt, hade Tupperwareparty igår tänkte jag visa vad jag köpte.


Jag behöver mer förvingsburkar till mina nya skåp och därför slog jag till på tre såna här Moduletter.


Och eftersom jag förälskat mig i mitt sånt här Bake to basics degunderlägg, men använt kniv på det jag redan har (vilken man absolut inte ska) köpte jag ett nytt. Det är hur bra som helst! Man fuktar bara bänken med en ren diskdrasa och lägger på det, sen klibbar det fast och sitter som berget. Rubbas inte när man kavlar. Jag behöver inte ens använda florsocker när jag kavlar sugarpaste, utan det lossnar hur bra som helst. I love it! 

 

Nåt som jag inte köpte den här gången, utan som jag har sedan innan är en Rörslev. Också helt fantastisk! Det blir inte en enda klump i tårtbottensmeten när man rör med denna. Om du inte har den, köp den!


Gillar alla mina Tupperwareprodukter, men de här två sista är mina absoluta favoriter. Får se om jag gilalr mina Moduletter lika mycket!

Bilderna här jag hämtat HÄR.

/Elin 

Sist men inte minst. Choklad!

Chokladcupcakes är så himla gott tycker jag så det fick blir några sådana också till tupperwarepartyt.
Vanliga enkla cupcakes, enligt recept från Vår kokbok (bytte bara en halv dl mjöl mot kakao) (i receptet står det muffins, men cupcakes är coolare, ju) med hackad choklad i fick det bli och sen chokladfrosting (Leilas btw) och strössel på det. Lättgjort, snyggt och gott!



/Elin

Rulltårta

Här kommer den utlovade rulltåran. Som jag sa i förra inlägget om mina påsktårtor tänkte jag göra enkla dekorationer. Men när det väl kom till kritan och jag insåg att jag låg en halvtimme före i tidsplanen fick det bli lite mer dekoration på denna. Ingen påsk utan kyckligar, så är det.


Som sagt, det här är en rulltårta. Men, fyllningen var alldeles för lös, så det hela kollapsade och det blev en väldigt platt rulltårta. Men den var i alla fall god sades det =)
Det var samma fyllning som i kycklingcupcakesen jag gjorde härmdagen. Nämligen vit chokladforsting (min kära syster frågade vad det "vita slemmiga" var för något. Tack för den! =) och lemon curd. Den är täckt med sugarpaste och kyklingarna är också gjorda i sugarpaste. Prickarna på blommorna är vita sockerkulor och äggen äv vit choklad (från godisdisken i affären =).

/Elin 

Påsk, påsk. påsk...

Igår hade jag Tupperwareparty här hemma. Jag har pysslat och styrt till det i några dagar nu och det är verkligen jättekul! Jag bakade bröd (enligt receptet som finns HÄR) för några dagar sedan och igår förmiddag tog jag tag i tårtorna! Det blev två fina påsktårtor, en rulltårta och en vanlig rund.

Jag bestämde mig för att göra så enkla dekorationer som möjligt, därför blev det bara några ägg, prickar och texten GLAD PÅSK på den runda, som för övrigt var fylld med prinsessfyllning med en twist. Det var som det ska med vaniljlräm, vispgrädde såklart och marsipantäcke. Men där fick traditionen hejda sig och istället för hallon, ge plats åt ananas och passionsfrukt. Jag mixade hel enkelt avrunnen, konserverad ananas med saft från ett gäng passionsfrukter och lite socker och lite citronsaft. Jag brukar pensla bottnarna med sockerlag för att få det ltie saftigare och den här gången blandade jag passionsfrukt med den för att få det lite syrligare. Mitt annorlunda drag gick hem hos mina gäster och jag fick mycket beröm fär både utseende och smak.



Typiskt att jag råkar ta kort precis på tårtans enda skavank. Tyckte annars att den här tårtan blev ovanligt slät för att vara jag. Jag brukar alltid få nån liten rynka eller knöl på mina tårtor. det bara är så, hur noga jag än är.

Rulltårtan kommer strax =)

/Elin

Bamse, världens sötaste björn?

Man måste ju bara bli söt när man är gjord av socker, eller hur?

Jag blev jätteglad när jag fick en förfrågan om att göra en Bamsetårta till en liten tjej. Jag har länge velat göra just Bamse och därför lovade jag att göra en sådan. Trots att jag egentligen inte hade tid. Tycker ändå att jag fick till Bamse ganska bra, men jag önskar att jag hade haft lite längre tid på mig med resten av dekorationerna. Jag hade en bild i huvudet på hur jag ville att tårtan skulle se ut, men jag kände att tiden rann iväg för mig. Fick förenkla designen ganska mycket, men jag tycker ändå att tårtan blev bra. Hoppas på att det blir fler Bamsar i framtiden så jag kan göra som jag tänkt från början.






Innehållet i tårtan är en klassisk prinsessfyllning, med vaniljkräm, hallon och vispgrädde. Täckt med marispam och dekorationer i marsipan och sugarpaste. Tvåan är pulverborstad med pärlemorskimmer.

Fler tårtor kommer, häng med!

/Elin

I påsktider

Nu i påshelgen har det varit full aktivitet i mitt kök. I fredags skulle vi åka och hälsa på morfar på sjukhuset och då tyckte jag att det kunde vara kul att ta med något gott för att pigga upp honom lite (och oss andra,såklart). Så jag bakade cupcakes för glatta livet och eftersom det är påsk blev det tema gult den här gången. Jag har köpt jättefina cupcakesformar, gula med vita prickar och dom kom väl till pass till mina kycklingcupcakes!

Jag knåpade ihop några cupcaketoppers i all hast, fyllde cupcakesen (skriver man så?) med lemon curd (håll i dig nu... den var färdigköpt på burk) smetade på vit chokladfrosting med citron och tryckte dit toppern. Sen bar det av till Kalmar i flygande fläng. Tur det var kycklingar så dom hände med!




 Cupcakessmeten smaksatte jag med citron och vanilj och sen fyllde jag som sagt dem med lemon curd och sedan vit chokladfrosting med citron under kycklingen, som är gjord i sugarpaste.

/Elin 

söndag 10 april 2011

Sprang på en tävling

Jag kikade runt bland några bakbloggar som jag nosat upp och kom då till "Bakverk och fikastunder". Där fanns en tävling som jag hoppade på och hoppas därför att alla håller tummarna för mig. Mitt ha-begär väcktes verkligen när jag såg vad man kan vinna =) Finfina baksaker.




Jag tävlar hos Bakverk och Fikastunder om detta bak-kit!
Tävla du också! Tävlingen pågår t.o.m den 25 april
 
/Elin

lördag 9 april 2011

Sköna hönor

Idag har jag gjort en trettioårstårta till Fredrik. Han skulle få höns i födelsedagspresent och hans sambo önskade därför en tårta med höns på till honom. Jag fick i princip fria händer och det här är vad jag fick till. Tre hönor och en tupp =)

Tårtan skulle enligt önskemål ha en frisk fyllning och det blev därför limemousse, mosade hallon och vit chokladfärskostkräm på ljusa bottnar. Det är en kombination som jag själv verkligen gillar. Lagom syrligt och lagom sött. Tårtan är täckt med grönfärgad sugarpaste och samtliga dekorationer är även de gjorda i sugarpaste.

Jag har nyligen köpt en ny blomutstickare som jag valde att prova till den här designen. Fredrik skulle även få ett växthus i födelsedagspresent, så blommorna (och gräset) fick representera det då jag inte hade möjlighet att få till ett modellerat sådant. Verktyget var för övrigt både lättanvänt och gjorde fina blommor, så det är jag verkligen nöjd med. Och blommorna förhöjde verkligen hela tårtan!





Trevlig lördagskväll alla!

/Elin

tisdag 5 april 2011

Bröllopstårtaprototyp

Eftersom jag fortfarande (efter ett helt år ) inte har lärt mig att beräkna hur mycket mousse det går åt till en tårta blir det alltid en massa fyllning över. Jag brukar vanligtvis försöka använda den till något annat, exempelvis till att fylla cupcakes med. I västa fall får jag slänga det som blir över, men den här gången (efter den gröna Barbietårtan) gjorde jag en prototyp inför en bröllopstårta som jag har blivit ombedd att göra senare i år. Det känns alltid bättre om man slipper slänga!!

Det ska troligtvis vara brudparets initialer som ”topper” istället för hjärtan, men på det stora hela ska den se ut så här (om brudparet godkänner designen vill säga) fast i flera våningar. Tårtan ska vara helt vit, men det ska ligga röda rosor runt om. Jag hoppas de gillar den, för jag gillar att göra tårtor i så enkelt och effektfullt utförande.

                                                                                          
Ser spänt fram emot att få göra tåtan "på riktigt" och få se den växa fram i all sin glans. Härligt!
/Elin

Barbie i grön skrud

Jag har länge velat göra en Barbietårta i grön klänning. I helgen som gick fick jag äntligen chansen. Det är jätteroligt att få göra flickiga tårtor i mindre flickiga färger. Nog för att många små flickor säkert gillar grönt, men det är ju betydligt mer vanligt att de gillar rosa och lila och liknande färger. Men den här Barbien fick alltså bli klädd i en dröm av grönt och därtill lite rosa och vita detaljer.
Jag gjorde en stor rosett bak på klänningen och så dekorerade jag med gröna sockerkulor (specialbeställda sådana, superfina, eller hur?) och rosa strössel. Nertill gjorde jag rosa och vita volanger som en detalj. Jag tycker själv att det blev väldigt fint och att det gav en snygg effekt. I övrigt är designen gaska enkel. Trots det tog det väldigt lång tid att göra den.



Tårtan är fylld med jordgubb/limemousse och vaniljmousse på sockerkaksbottnar med citronsmak. Den är spacklad med lime/vaniljsmörkräm ooch täckt och dekorerad med sugarpaste. Dekorationerna består som sagt även av sockerkulor och strössel.   

/Elin